уторак, 23 априла

26. Sarajevo film festival: Bez odlaganja, uz dodatne mere opreza

26. Sarajevo film festival: Bez odlaganja, uz dodatne mere opreza

Sarajevo film festival (SFF) biće održan u predviđenom terminu od 14. do 21. avgusta na festivalskim lokacijama i onlajn, u skladu sa situacijom uzrokovanom pandemijom korona virusa.

Ovu informaciju su danas  potvrdili organizatori, ističući da im je sigurnost i zdravlje gostiju i uposlenih prioritet.

Timovi SFF-a i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo zajedno sa federalnim nivoima zdravstvenih institucija još od kraja maja rade na uspostavljanju epidemiološkog protokola za sve festivalske lokacije, kao i posebnog protokola prilikom dolaska festivalskih gostiju.

– Svesni smo odgovornosti u organizaciji jednog ovakvog događaja – izjavio je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Purivatra je naglasio i da SFF i u aktuelnoj krizi nastavlja misiju slavljenja života, humanosti i umetnosti.

– Covid-19 je uticao na sve aspekte života širom sveta, pa i Sarajevo Film Festival mora proći kroz određene promene. To znači okupljanje u manjim grupama, manji broj gostiju, nema prijema i zabava na kakve smo navikli, ali kao i uvek, biće mnogo kvalitetnih filmova, sjajnih projekcija i filmskih razgovora. Naša misija je ista kao i prvog dana kada je Festival osnovan u našem gradu pod opsadom – slavljenje života, humanosti i umetnosti. I evo, imamo još jednu priliku da se kulturom borimo protiv nevolje – organizirajući festival u skladu sa savetima zdravstvenih stručnjaka i ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definisanih smernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gde smo dužni održavati fizičku distancu – poručio je Purivatra.

Nekoliko velikih filmskih festivala u regionu otkazano je ili odloženo do daljeg zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa pandemijom novog korona virusa. Tako je 23. Motovun film festival odložen do daljeg, a ni 67. Pulski filmski festival neće biti organizovan u tradicionalnom formatu i sadržaju.

Izvor: Seecult.org

Foto: Poster/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *