четвртак, 13 јуна

55. Filmski susreti u Nišu od 10. do 15. oktobra

55. Filmski susreti u Nišu od 10. do 15. oktobra

Film Ime naroda reditelja Darka Bajića otvoriće 55. Filmske susrete u Nišu 10. oktobra.

Pandemija korona virusa nije sprečila organizatore da i ove godine organizuju čuveni festival filma u Nišu, s tim što neće biti projekcija na Niškoj tvrđavi, već će se filmovi prikazivati u bioskopu „Cineplex“.

U konkurenciji za nagrade je 10 ostvarenja, dok će još dva filma biti prikazana revijalno. Na ovogodišnjem susretu sa glumcima u Nišu akteri prikazanih komada će se samo u jednoj od bioskopskih sala pokloniti publici nakon prikazivanja filmova.

Festival će u subotu 10. oktobra otvoriti film o Svetozaru Miletiću Ime naroda, zatim će narednih dana, sve do kraja festivala 15. oktobra, biti prikazani: Otac reditelja Srdana Golubovića, Ekipa Marka Stopića, trećeg dana festivala publika će moći da vidi ostvarenje Grudi Marije Petrović i Asimetriju Maše Nešković. Realna priča Gordana Kičića biće prikazana 13. oktobra, a potom i Moj jutarnji smeh reditelja Marka Đorđevića.

Na zatvaranju tradicionalnih susreta sa glumcima, u sredu 14. oktobra, u bioskopskim salama publika će moći da gleda peti nastavak Vojne akademije, a poslednji u takmičarskoj konkureciji je filmA. S. (25) u režiji Milene Grujić.

Organizatori najavljuju da će se filmovi prikazivati istovremeno u četiri sale niškog bioskopa „Cineplexx“, program počinje u 20 sati i podsećaju da je neophodno poštovanje svih epidemioloških mera.

Izvor: Južne vesti/MSI

Foto: „Ime naroda“/Youtube/Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *