недеља, 16 јуна

Ana Brnabić: „Niko u Srbiji nije preminuo zbog toga što nije bilo respiratora, to je strašna laž!“

Ana Brnabić: „Niko u Srbiji nije preminuo zbog toga što nije bilo respiratora, to je strašna laž!“

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na konferenciji za medije Kriznog štaba da su danas plasirane monstuozne laži preko jedne strane agencije, o tome da je jedna osoba preminula u kliničko-bolničkom centru u Zemunu zato što nije bilo respiratora.

– Sasvim jasno još jednom kažem svim građanima Srbije da u toku čitave ove borbe ne postoji osoba koja nije dobila podršku na respiratoru. Niko u Republici Srbije nije preminuo zato što nije bilo respiratora ili čekajući respirator – rekla je Ana Brnabić.

Agencija Frans pres je navela da izveštaj iz Zemunske bolnice pokazuje da je Ljubiša Ðurić čekao prebacivanje u bolnički respiratorni centar u kome u tom trenutku nije bilo respiratora na raspolaganju, preneo je list Nedeljnik.

Ljubiša Ðurić je preminuo u Zemunskoj bolnici 12. aprila, a njegov sin, Petar Ðurić, koji je učestvovao u demonstracijama u Beogradu i postao poznat javnosti zbog izjave „Ćale ovo je za tebe“, za N1 je izjavio da mu je otac umro jer u tom trenutku u bolnici jer nije bilo respiratora. 

Zlatibor Lončar je rekao da je preminuli čovek bio na neinvazivnom respiratoru, i tako poručio novinaru televizije N1 da on nema dobre podatke. Takođe je još jednom pomenuo šta sve treba da se zna u medicini da bi neko uopšte mogao da postavlja pitanja iz ove oblasti.

Od juče u 15 sati u Srbiji je preminulo još devet osoba od posledica korona virusa, saopštio je Krizni štab.  Zvaničan, ukupan broj preminulih je 508.Virus je registrovan kod još 412 osoba, na respiratorima je 185 pacijenata.

Foto: Ana Brnabić/Youtube/Screenshot

Izvor: B92/MSI

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *