понедељак, 27 маја

“Anet” otvara ovogodišnji filmski festival u Kanu

“Anet” otvara ovogodišnji filmski festival u Kanu

Drama i mjuzikl Anet scenariste i reditelja Leosa Karaksa, u distribuciji MegaCom filma, otvoriće 74. Međunarodni filmski festival u Kanu, koji će se održati od 6. do 17. Jula.   

Devet godina nakon nagrađivanog filma „Sveti motori“ (Holy motors) koji se našao u konkurenciji za prestižnu nagradu festivala u Kanu, francuski reditelj Leos Karaks (Leos Carax) grandiozno se vraća tradicionalnoj filmskoj smotri sa svojim najnovijim šestim filmom po redu.

Nakon večeri otvaranja film u kojoj glavne uloge tumače Marion Kotijar, Adam Drajver, Sajmon Helberg i drugi, ući će u takmičarsku konkurenciju, u glavnom programu festivala.

Drama „Anet“ ujedno i Karaksovo prvo ostvarenje na engleskom jeziku smeštena je u savremenom Los Anđelesu. Priča prati Henrija, stand-up komičara žestokog smisla za humor i En, pevačicu međunarodnog ugleda. Uvek u centru pažnje, oni su savršen, zdrav, srećan i glamurozan par. Međutim, rođenje njihovog prvog deteta, Anet, misteriozne devojčice izuzetne sudbine, promeniće im živote.

Predsednik Međunarodnog filmskog festivala u Kanu Pjer Leskir istakao je da je svaki film Leosa Karaksa događaj za sebe, kao i da predstojeći film ispunjava očekivanja: „Anet je poklon kojem su se nadali ljubitelji bioskopa, muzike i kulture, onaj za kojim smo čeznuli  tokom protekle godine,“ dodao je Leskir.

Tjeri Fremo, umetnički direktor festivala ističe da je stvaralaštvo Leosa Karaksa zasnovano na moćnim gestovima i misterioznim alhemijama koje su tajna modernosti i večnosti bioskopa.

 Foto: „Anet“/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *