четвртак, 13 јуна

Bend Negativ obeležava 20 godina rada: „Sa nestrpljenjem očekujemo koncert u Beogradu“

Bend Negativ obeležava 20 godina rada: „Sa nestrpljenjem očekujemo koncert u Beogradu“

Članovi grupe „Negativ“ najavili su koncert zakazan za 13. februar u Kombank Dvorani u Beogradu, kojim će obeležiti 20 godina na muzičkoj rok sceni. Dve deceniji svog rada trebalo je da obeleže prošle godine, ali zbog pandemije korona virusa on je tada odložen.

Frontmenka i vokal Ivana Peters poručila je juče na konferenciji za medije u džez kantini  „Lisabon“  da je lajv nastup nezamenjiv, te da ga s nestrpljenjem očekuje:

– Dok publika i izvođač ne osete znoj – to nije to. Ništa ne može da zameni živ koncert i živu interakciju, i kada zaćutim na momenat i čujem publiku kako peva ambijentalno. Imala sam priliku da imam dva onlajn nastupa, ali naravno nije isto. Osećaj je kao da smo sami. Trenutna situacija sa pandemijom je naša sadašnjica, naš život i moramo da se prilagodimo tome.

Foto: Negativ/Kombank dvorana

Petersova dodaje da su se članovi benda takođe veoma uželeli jedni drugih:

– Komponujemo i stvaramo nove pesme, uspevamo da napravimo neku probu, ali uželela sam se čak i najtežih momenata naše karijere, da putujemo u nekom kombiju i idemo na neku binu – iskrena je Petersova.

Dugogodišnji basista Milen Zlatanović poznatiji kao Zmo raduje se nastupu posle dužeg perioda:

– S obzirom da nije dugo bilo koncertnih aktivnosti, verujem da osim toga što smo mi željni, da je i publika željna da čuje neke muzičare kako nastupaju uživo, tako da stojim iza onog bolje učiniti nešto nesavršeno, nego savršeno učiniti ništa -kaže Zmo.

Foto: Negativ/Kombank dvorana

Ljubitelji tvrdog rokenrol zvuka imaće priliku da se podsete neprikosnovenog vokala Petersove i da čuju bend koji važi za jedan od najozbiljnijih ikada nastalih na ovim prostorima. Kako su ranije najavili , na bini  će im se u nekoliko navrata pridužiti još gostiju koji će zasvirati sa njima i dodatno obogatiti “već dobro poznat i moćan nastup”.

Iza Negativa su četiri studijska albuma, desetine hitova, stotine koncerata, a kako kažu članovi ove vredne ekipe, trenutno rade na pesmama za svoj peti studijski album. Zbog globalne pandemije su tokom  2020. otkazali preko 20 koncerata u regionu, ali je želja, kako poručuju, da naprave  audio zapis sa koncerta u Kombank Dvorani i da to takođe objave kao izdanje.

Foto/Cover: Negativ/Kombank dvorana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *