понедељак, 27 маја

Bioskopi i pozorišta od danas ponovo rade

Bioskopi i pozorišta od danas ponovo rade

Iako broj zaraženih od korona virusa u Srbiji ne silazi ispod 100, bioskopi i pozorišta će od danas, nakon višemesečne pauze,  ponovo otvoriti svoja vrata za publiku.

Naime, Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od Kovida – 19 odlučio je 21. avgusta da se od danas dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi 500. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija. Posetioci i zaposleni moraju nositi maske i mora se poštovati fizička distanca od jednog i po metra, odnosno jednog praznog sedišta između ljudi.

Izvor: N1/MSI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *