уторак, 23 априла

Britanska tajna služba MI6 traži nove „007“ agente

Britanska tajna služba MI6 traži nove „007“ agente

„My name is Bond, James Bond“ čuvena rečenica iz serijala filmova o tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu za neke može biti i stvarnost. Naravno, uz drugo ime i prezime.

Naime, britanska tajna služba MI6 (odakle nam dolazi i fiktivni tajni agent 007) menja kriterijume za regrutaciju novih špijuna. Kandidati koji su zainteresovani za ovaj posao više neće morati da ispune uslov koji je nalagao da moraju biti rođeni na tlu Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi britanska štampa. Ipak, jedan od roditelja trebalo bi da bude rođeni Britanac.

Na ovaj potez britanska tajna služba odlučila se kako bi pronašla što više talentovanih ljudi koji misle različito, i iz različitih su zajednica i kultura.

Pritom,  državljani koji imaju dvojno državljanstvo moraće da se jednog odreknu u zavisnosti od posla koji budu obavljali.

Prošle godine je MI6  granicu za stupanje u službu Njenog Visočanstva spustio sa 21 na 18 godina kako bi posao špijuna postao atraktivan za mlade ljude koji dobro vladaju informacionim tehnologijama. Na taj način   Britanija  bi lakše uhvatila korak sa najnovijim tehnologijama i zbivanjima na internetu jer se veliki deo bezbednosno važnih informacija nalazi upravo na globalnoj mreži.

Izvor: Danas.rs/MSI

Foto: „Spectre“/Yputube/Screnshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *