понедељак, 27 маја

„Dah teatar“ vas poziva na festival „Umetnost i ljudska prava“

„Dah teatar“ vas poziva na festival „Umetnost i ljudska prava“

Festival ’’Umetnost i ljudska prava’’ koji organizuje Dah teatar, biće po prvi put održan u Beogradu od 23. do 28. oktobra.

Festival je zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepta koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Do 28. oktobra posetioci će moći da uživaju u programu festivala koji čine performansi, predstave, koncerti, umetničke instalacije, radionice, debate i susreti, razgovori umetnika, aktivista i publike, konferencija, kao i premijera predstave DAH Teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“.

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK Stari grad, CZKD, Malo pozorište „Duško Radović“, Kuća ljudskih prava i Zadužbina Ilije M.Kolarca uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Na Festivalu će se prikazati i istaći izvanredan rad i postignuća umetnika iz Srbije i gostiju iz Brazila, a drugi planirani gosti iz inostranstva zbog novonastale situacije će se priključiti preko onlajn platformi za konferenciju i diskusije.

U okviru festivala će se predstaviti niz događaja koji su besplatni i otvoreni za sve, osim koncerta  u Zadužbini Ilije M.Kolarca. Donacije su dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

Zbog ograničenog broja mesta, organizatori mole sve zainteresovane posetioce da potvrde svoje učešće putem mejla najmanje dan ranije na adresu office@dahteatarcentar.com.

Održavanje ovog  festivala pomogle su i partnerske organizacije Dah Teatra.

Izvor: Danas

Foto: Dah teatar/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *