четвртак, 13 јуна

Dodeljene EFA nagrade: „Još jedna tura“ najbolji evropski film

Dodeljene EFA nagrade: „Još jedna tura“ najbolji evropski film

Film „Još jedna tura“ (Another Round/Druk) osvojio je nekoliko nagrada na sinoćnoj online dodeli Evropske filmske akademije u Berlinu uključujući i onu za najbolji evropski film.

Tomas Vinterberg proglašen je najboljim evropskim rediteljem upravo za film „Još jedna tura“, dok je za istoimeno ostvarenje Mads Mikelsen ovenčan „evropskim Oskarom“ kao najbolji evropski glumac.  Podsetimo, glumac Goran Bogdan je bio u konkurenciji za ovu nagradu, za ulogu u filmu „Otac“.

„Još jedna tura“ je priča o četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi, eksperimentišući sa pokušajima poboljšanja svog života, održavajući konstantan nivoa alkohola u krvi.

Pored dobitnika glavne nagrade, u distribuciji MCF-a nalaze se skoro svi nagrađeni filmovi iz glavnih kategorija, među kojima su:

Film “Veliki hit u režiji Emanuela Kurkola koji je nagrađen priznanjem za najbolju evropsku komediju godinenaći će se početkom sledeće godine u bioskopima širom Srbije.

Nagrada za najbolji scenario pripala je Tomasu Vintebergu i tobiasu Lindholmu za napisani scenario već pomenute dansko-švedsko-holandske koprodukcije “Još jedna tura”.

Nagrada za najbolji dizajn produkcije pripala je Kristini Kasali  za film “Izvanredan život Dejvida Koperfilda” snimljenog po čuvenom delu pisca Čarlsa Dikensa, a koji je već dostupan u domaćem Online bioskopu MOJ OFF.

Nagrada za najbolju originalnu muziku pripala je Daši Dauenhojer za film „Berlin Aleksandarplac“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *