понедељак, 27 маја

Dva u jedan: Imunizacija i inauguracija

Dva u jedan: Imunizacija i inauguracija

Sednicom državnog vrha Srbije i Operativnog tima za imunizaciju koja je jutros prenošena live na RTS, ozvaničen je početak masovne vakcinacije u Srbiji protiv korona virusa. Mašala.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tim povodom apelovao da odmah svi prime vakcinu- kinesku pre svega.

– Danas počinje masovno vakcinisanje sa kineskom vakcinom i koliko sam video, ona je pokazala najmanje neželjenih indikacija u svetu- izjavio je Vučić.

Zanima me gde je predsednik to video? Ali dobro, moramo da mu verujemo jer će ovu vakcinu primiti i on, za vikend. Fajzerovu (koja inače jedina ima sertifikat Evropske medicinske agencije za lekove)  je juče (pre) prodao Makedoncima. Mada kaže da će stići još vakcina ovog brenda. Ipak, uzmite kinesku.

Inače otvaraju se punktovi za masovnu vakcinaciju, te ako ste se prijavili da vas cepaju moguće je da će vas neko pozvati da primite kinesku vakcinu koju vam je predsednik Srbije izabrao, onako diskretno. Mislim nije je dočekao diskretno, već kako dolikuje. Ponekada pomislim da smo na putu za Kinu. Kinointegracije.

Na toj live seansi od jutros,uspela je nešto da kaže i Ana Brnabić premijerka, i  apelovala na građane da se prijave za vakcinaciju. Ona je rekla da se danas otvara punkt za vakcinaciju na beogradskom Sajmu.  Premijerka je najavili da će Vlada raditi na otvaranju takvih punktova i u drugim opštinama.

I gradonačelnici najvećih gradova Srbije – Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca rekli su da je sve spremno za vakcinaciju.

To je to, naše je samo da zavrnemo rukav i primimo vakcinu koju smo pože leli. Ili kinesku. Iako je možda nismo poželeli.

I dok Srbija spremno iščekuje imunizaciju, s druge strane Atlantika sprema se inauguracija Džona Bajdena. On će sutra zvanično,  God bless him što bi rekli Ameri, postati predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Juče je bila proba ovog najsvečanijeg čina. Učestvovala je i „Nacionalna garda“ naoružana do zuba, kako to i priliči u savršenoj demokratiji. Mora armija moćna da obuzda Donalda Trampa, odlazećeg predsednika, tojest njegove pristalice koje ne mogu da se pomire sa tim da se Tramp seli iz Bele kuće. A šta će da uradi Melanija Tramp, to još uvek ne znamo. Čekamo da prođe sutra, da vidimo da li će šou proći onako kako je zamišljen, pa ćemo se onda baviti drugom stranom rijalitija. Verujem da su Dženifer Lopez i Lejdi Gaga spremne.

U svakom slučaju, daleko je dogurao ovaj svet. Svečani događaji se održavaju pod „punom ratnom opremom“, vakcine kojih nema dovoljno za domaće stanovništvo se (pre) prodaju.

O nasilnicima i silovateljima danas neću, mada bi trebalo ne samo danas, nego uvek.

Foto: Pixabay.com/Yotube/Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *