понедељак, 27 маја

Dve premijere dva domaća filma na 16. Slobodnoj zoni

Dve premijere dva domaća filma na 16. Slobodnoj zoni

 

U okviru festivala Slobodna zona večeras će biti biće održane premijere dva filma domaćih autora, kao i bogat prateći program. 

Film “Uzidani” Igora Simića biće prikazan u okviru  Regionalnog programa – Horizonti Balkana  u Dvorani Kulturnog centra Beograda u 16 časova, dok će novi film Tamare Drakulić “U slavu ljubavi” imati premijeru u Kombank dvorani u 20 časova. Razgovori sa oba autora biće održani nakon projekcija filmova.

Foto: Igor Simić/reditelj

Biće održana i Pannel diskusija nakon projekcije filma “Umetnost sećanja” Jelene Radenović. 

Učesnici programa su Miroslav Keveždi (filozof, stručnjak za spomeničko nasleđe), Dragan Protić Prota (arhitekta i osnovač grupe Škart), Jelena Radenović (režiserka), Olga Manojlović Pintar (istoričarka).

Program In Conversation With… biće održan preko Zoom platforme u 18 časova. 

Kroz predavanje Line Gonan biće obrađeni glavni motivi filma Mala devojčica poput rodne nenormativnosti, procesa zakonskog priznanja roda i borbe za samoodređenje.

Foto: Tamara Darkulić/rediteljka

Slobodna zona i MEDIA desk Srbije uz podršku Filmskog centra Srbije organizuju novi industry program Digitalni propeler

Digitalni propeler ponudiće dve dvodnevne radionice gde će nezavisni srpski prikazivači arthose filmova imati priliku da se upoznaju sa različitim digitalnim promotivnim strategijama za izgradnju i privlačenje publike u bioskope, kao i novim poslovnim modelima koji su se nametnuli usled pandemije korona virusa. Radionice će biti održane onlajn.

U multimedijalnoj sali Jugoslovenske kinoteke u 19.30 biće održana promocija knjige profesorke Fakulteta dramskih umetnosti Marine Fafulić Milosavljević 50 godina filmskog hita u srpskoj kinematografiji 1969-2019

Foto: „U slavu ljubavi“/promo

Ova knjiga je namenjena kako filmofilima, tako i onima koji se filmom bave praktično/umetnički ili teorijski. Mnogi će u ovoj knjizi moći da pronađu interesantne informacije o svojim omiljenim domaćim filmovima.

Festival dokumentarno-igranog filma Slobodna zona završava se 10. novembra.

Foto/Cover: „Uzidani“/Promo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *