понедељак, 27 маја

Femix Fest od 12. do 14. marta u Beogradu

Femix Fest od 12. do 14. marta u Beogradu

Femix Fest – festival ženskog stvaralaštva biće održan od 12. do 14. marta 2021. u Beogradu, u hibridnom formatu u okviru kog će najveći deo sadržaja biti emitovan onlajn.

Organizatori su saopštili da publiku očekuje nova muzika, film i fotografije, kao i diskusije  o brojnim zanimljivim temama.

U okviru muzičkog dela festivala, publika će čuti mlade muzičarke i neki novi zvuk, kao i autorke dobro poznate domaćoj sceni – NataleéMajku MaruSanju Tišmu i mnoge druge. Nastupaće odabrane kantautorke i bendovi koji će se naći na novom izdanju muzičke kompilacije Femikseta 9, zajedno sa devojkama koje su do skoro razvijale svoje veštine u okviru FemixEdu programa. Posebno mesto u programu imaće nastup učesnica Rok kampa za devojčice. Publika će uživati u muzici najrazličitijih žanrova.

Mlade autorke koje deluju na polju filma su takođe deo ovogodišnjeg Femix Festa. Na festivalu će biti prikazani odabrani kratki filmovi polaznica FemixEdu programa, kao i dugometražni film sa ženskim autorstvom. Tokom javnog čitanja scenarija publika će imati priliku da prva čuje nove ideje koje će se tek pretočiti u film, i razgovara sa autorkama.

Pored muzike i filma, tu je i grupna izložba fotografija koja će biti otvorena 13. marta. Na izložbi čija je kustoskinja Ana Simona Zelenović, naći će se fotografije 10 autorki koje su u prethodnom periodu bile deo FemixEdu programa, navode organizatori.

Femix Fest će značajan deo programa posvetiti diskusijama o umetnicama i autorkama u poeziji, stripu i street-artu. Pored podrške umetnicama koje su već aktivne, govoriće se i o novoj generaciji mladih muzičarki koja se razvija kroz Rok kampove za devojčice koji nastaju širom regiona.

Femix Fest 2021 se organizuje uz podršku fonda Prince Claus i međunarodne organizacije Freemuse, a rad FEMIX-a dugoročno podržavaju fondacije Mama Cash i FRIDA.

Detaljnije informacije o Femix Festu 2021 na sajtu www.femix.info.

Foto/Cover: Femiks Fest/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *