уторак, 23 априла

Film „Otac“ u trci za nagradu Evropske filmske akademije

Film „Otac“ u trci za nagradu Evropske filmske akademije

Evropska filmska akademija (EFA) objavila je prvu selekciju od 32 najbolja evropska filma preporučena za nominacije za Evropsku filmsku nagradu u različitim kategorijama (režija, scenario, gluma), a među odabranim ostvarenjima našao se i domaći film “Otac” reditelja Srdana Golubovića.

Evropska filmska akademija objavila je prvi spisak filmova sastavljen od 32 naslova među kojima i film „Otac“, a u septembru ove godine ovaj spisak biće dodatno proširen.  U konkurenciju ulaze filmovi koji su prikazani  do 31. maja ove godine, a do čega nije došlo usled aktuelne pandemije. Uslov je, da ti filmovi imaju premijeru u bioskopima ili onlajn, do kraja novembra ove godine.

Spremite papirne maramice: Film „Otac“ Srdana Golubovića večeras otvara 48. FEST  

Veoma uspešan bioskopski početak filma „Otac“ u kojem naslovnu ulogu tumači  popularni glumac Goran Bogdan naglo je bio prekinut zbog pandemije korona virusa, ali po otvaranju domaćih bioskopa film će se ponovo naći na repertoaru istih.

U glavnoj ulozi, oca Nikole, našao se proslavljeni glumac Goran Bogdan, dok su ostale uloge pripale Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću, a u ulozi dece našli su se Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Film je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu na kom je osvojio dve nagrade, a potom je krajem februara otvorio 48. beogradski FEST.

Izvor: MCF MegaComFilm

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *