понедељак, 27 маја

Hartefakt raspisao konkurs za najbolji savremeni dramski tekst

Hartefakt raspisao konkurs za najbolji savremeni dramski tekst

Nezavisna regionalna kulturna organizacija Hartefakt, raspisala je konkurs za najbolji savremeni angažovani celovečernji dramski tekst.

Pravo učešća na konkursu imaju autori i autorke koji pišu na srpskom, hrvatskom, bosanskom ili crnogorskom jeziku. Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2020. godine, a rok za donošenje odluke žirija je decembar mesec.

Žiri u sastavu Leon Lučev (pozorišni i filmski glumac), Biljana Srbljanović (dramska autorka) i Ermin Bravo (pozorišni i filmski glumac) doneće odluku o pobedničkom tekstu i sačiniti uži izbor od pet najuspešnijih tekstova. Osvajanje prvog mesta na konkursu podrazumeva dodelu novčane nagrade u iznosu od 400.000 RSD, bruto (3.400 €, bruto).

U nagradu je uključen i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobedničkog komada u produkciji Hartefakta u jednom od regionalnih pozorišta. Hartefakt se obavezuje da će, u elektronskoj formi, objaviti zbirke sa pet dramskih tekstova koji uđu u uži izbor konkursa. Pored toga, Hartefakt će učestvovati u promociji najuspešnijih dramskih tekstova sa konkursa.

Detaljnije informacije o konkursu pogledajte na ovom linku.

Izvor: Hartefakt

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *