понедељак, 27 маја

Indiju kosi korona virus, broj zaraženih rekordan

Indiju kosi korona virus, broj zaraženih rekordan

Indija je trenutno najugroženija brojem inficiranih korona virusom, jer je u protekla 24 sata potvrđen 352.991 novi slučaj infekcije, što je najveći broj novoinficiranih od početka pandemije.

Zbog naglog porasta obolelih Indija je došla na drugo mesto potvrđenih slučajeva korona virusa u svetu (odmah iza SAD). Ukupan broj zaraženih u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja na svgetu je preko 17 miliona.

U protekla 24 sata od posledica koronavirusa umrlo je još 2.812 ljudi, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka pandemije je 195.123.

Zdravstveni sistem u Indiji danima je pred kolapsom, nema mesta u bonicama za sve više obolelih, a rezerve kiseonika su pri kraju-

Najviše potvrđenih slučajeva u svetu imaju SAD – više od 32,8 miliona, Indija – više od 17,3 miliona, Brazil – više od 14,3 miliona, Francuska – više od 5,4 miliona i Rusija – više od 4,7 miliona.

Foto: Indija/Screenshot/Korona virus

Evropska unija i SAD najavile su da pripremaju hitnu pomoć za Indiju. EU priprema hitnu pomoć, izjavila je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Komesar EU za humanitarnu pomoć Janez Lenarčić rekao je da se doprinos u kiseoniku i lekovima već koordinira iz država članica.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas je da su SAD odlučne da pomognu Indiji da se izbori sa masovnim skokom slučajeva kovida 19, baš kao što je Indija pomogla Amerikancima kada su američke bolnice bile u problemu početkom pandemije.

U svetu je od početka pandemije potvrđeno 147.809.197 slučajeva koronavirusa, a trenutno je aktivno 19.326.130 slučajeva infekcije.

Izvor: RTS.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *