понедељак, 27 маја

Inicijativa žena Srbije: “Milena Radulović je heroina, ohrabrila je žene da prijave nasilnika”

Inicijativa žena Srbije: “Milena Radulović je heroina, ohrabrila je žene da prijave nasilnika”

Glumica Milena Radulović bila je hrabra i javno je progovorila o seksulanom nasilju. Nakon njene teške priče uhapšen je čuveni nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić (68) zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve u vreme počinjenih dela bile maloletne (uključujući Milenu Radulović).

Tim povodom reakcije javnosti stižu sa svih strana i Milena Radulović dobija veliku podršku javnosti. Oglasila se i Inicijativa žena Srbije, čije saopštenje prenosimo u celosti:

Inicijativa žena Srbije pruža punu podršku mladoj Mileni Radulović i poručuje joj da će u svakom trenutku stati uz nju u njenoj hrabroj borbi da prijavi težak zločin i nasilnika izvede pred lice pravde. Svojim postupkom  dala je snagu i drugim ženama da istupe i ne dozvole da i dalje budu žrtve čoveka, koji je na najgori način zloupotrebio njihovo poverenje. Od nadležnih organa izvršne i sudske vlasti zahtevamo da u najkraćem roku preduzmu sve potrebne mere, kako bi se ispitali navodi svih žrtava.

Umesto lepote umetnosti, žrtve nasilnika osetile su gorčinu stvarnog sveta  u najgorem obliku i Inicijativa žena Srbije im poručuje da se ne obaziru na komentare na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, kojima se dovodi u pitanje istinitost njihovih navoda.  Upravo takve osude pojedinaca dovode do toga da žrtva godinama, a nekad i ceo život sama živi sa zločinom koji joj je učinjen.

Milena Radulović je heroina, koja je svojim postupkom ohrabrila i mnoge druge žene da smognu snage, da prijave zločin, da prijave nasilnika i time spreče da još jedna žena prođe kroz pakao, kroz koji su one prošle“.

Foto/Cover: Milena Radulović/Instagram/“Balkanska međa“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *