понедељак, 27 маја

Izborni dijalog: „Šminkanje“ medija pred izbore nema efekta

Izborni dijalog: „Šminkanje“ medija pred izbore nema efekta

Na okruglom stolu na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o parlamentarnim izborima 2020. godine u Srbiji, na kome se govorilo o medijima, učestvovali su i predstavnici medija. Oni su ukazali na neravnopravan tretman koji imaju na tržištu, pretnje novinarima i pogotovo težak položaj na lokalu zbog izloženosti poltičkim i ekonomskim pritiscima, istakavši da „šminkanje“ medija pred izbore nema efekta.

Predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije otišli su nakon uvodnog dela, pošto je drugi deo sastanka bio zatvoren za javnost, sa čim se ne slažu. Novinar Dragan Janjić kaže da problem medija ne može da se reši uoči izbora i da je stanje u medijima danas posledica dugotrajnog procesa.

– Mislim da je ključni problem srpske medijske scene u tome što najširim slojevima stanovništva ne postoji dostupnost informacija niti različitim stavovima, to je u 21. velu neverovatno. Učesnici ovog sastanka to mogu da promene ako hoće, tu su vlast i opozicija. Prema tome naročito je vlast odgovorna za kreiranje uslova za informisanje građana – smatra Janjić.

Izvor: NUNS/N1

Foto: Youtube/Screenshot/FPN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *