четвртак, 13 јуна

„Još jedna tura“ od 15. aprila premijerno u Kombank dvorani

„Još jedna tura“ od 15. aprila premijerno u Kombank dvorani

Film dansko-švedske koprodukcije „Još jedna tura“ dobitnik BAFTA nagrade za najbolji film van engleskog govornog područja, naći će se ekskluzivno na repertoaru Kombank dvorane od 15. do 25. aprila.

Tokom 10 dana prikazivanja, ljubitelji evropskog filma će ovo ostvarenje moći da pogledaju u čak tri termina ( u 15, 17.20 i 19.40 časova).

Inače, Još jedna tura je nagrađen i sa nekoliko priznanja Evropske filmske akademije u Berlinu, kao što je priznanje za najbolji evropski film, dok je reditelj Tomas Vintenberg ( Thomas Vinteberg) proglašen  najboljim evropskim rediteljem za rad na ovom ostvarenju, a   istovremeno dobio je i nagradu za najbolji scenario.

Foto: „Još jedna tura“/Promo

Komedija sa elementima drame koja je trenutno nominovana u dve kategorije za nagradu Oskar ( u kategoriji za najboljeg reditelja i najbolji film van engleskog govornog područja ), opisuje život četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi. Oni istovremeno pokušavaju da poboljšaju svoj život time što eksperimentišu konstantnim održavanjem nivoa alkohola u krvi.

Uloge za ovaj film poverene su  Madsu Mikelsenu   dobitnika „evropskog Oskara“ za najboljeg glumca Evropske filmske akademije u Berlinu, kao i Tomasu Bo Larsenu  i Magnusu Milangu.

Foto: „Još jedna tura“/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *