четвртак, 13 јуна

Kanski festival ponovo u maju, objavljen spisak u selekciji za nagrade

Kanski festival ponovo u maju, objavljen spisak u selekciji za nagrade

Nakon dve godine, najveći svetski filmski festival vraća se u uobičajen majski termin. Kanski festival biće održan od 17. do 28. maja ove godine, a objavljen je i spisak filmova koji će se naći u selekciji, među kojima je i dvanaest filmova u distribuciji MegaCom Filma.

Festival će otvoriti film „Z“ Mišela Hazanaviciusa, reditelja koji se u takmičarskoj selekciji Kana našao već tri puta, a 2011. nagrađen je i Oskarom za najbolju režiju za film Umetnik. Sa francuskim zvezdama Berenis Bežo i Romenom Durijem u glavnim ulogama, Z prati filmsku ekipu koja se snimajući niskobudžetni film o zombijima nađe usred pravog zombi napada, saopšteno je iz MCF.

Pored filma otvaranja, još jedanaest filmova u distribuciji MegaCom Filma će biti premijerno prikazano na ovogodišnjem Kanskom festivalu: Žena Čajkovskog (Kiril Serebrenikov), Dečak sa neba (Tarika Saleh), Odluka o odlasku (Park Čan-Vuk), RMN (Kristijan Munđiu), Broker (Kore-Eda Hirokazu), Blizu (Lukas Dont), Brat i sestra (Arno Deplešan), Zvezde u podne (Kler Deni), Tori i Lokita (braća Darden), Zauvek mlad (Valerija Bruni Tedeski) i Sveti pauk (Ali Abasi).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *