понедељак, 27 маја

Komedije čuvenog glumca Bastera Kitona na onlajn platformi “Moj Off”

Komedije čuvenog glumca Bastera Kitona na onlajn platformi “Moj Off”

Kolekcija restauriranih filmova jednog od najpoznatijeg komičara prošlog veka Bastera Kitona moći će od subote 16. januara da se pogleda i na onlajn na platform MojOff.net.

Ova kolekcija filmova nedavno je  prikazana u okviru poslednje nedelje 26. Festivala autorskog filma (FAF). Onlajn „karte“ mogu se kupiti na platformi digitalnog bioskopa i to  za pet filmova: „Baster kao sportista“ (College), „Parobrod Bili Mlađi“ (Steamboat Bill JR.), „Tri epohe“ (Three Ages), „Glupan“ (The Saphead),„General“ (The General).

Foto: „Ukradeni nakit“/Promo

Kratko crno-belo ostvarenje „Ukraden nakit“ (The Stolen Jools) u kojem Baster Kiton glumi sa čuvenim „debelim“ i „mršavim“ – Olijom i Stanlijom, prikazivaće se  besplatno za posetioce MojOff platforme.

Foto: „Baster kao sportista“/Promo

Film Ukradeni nakit okupio je te 1931. istaknuta glumačka imena kao malo koji igrani film do tada.  
Inovator kako ispred kamere tako i iza nje, tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka Baster Kiton napisao je, režirao i producirao mnoge svoje filmove.

Rođen 1895. Basteru je još kao detetu bilo namenjeno da postane deo pozorišne umetnosti, jer kao sin čiji su roditelj samostalno vodili pozorište sa vodvilj komadima, od malih nogu je bio okrenut komediji i igri. Legenda kaže da mu je nadimak „Baster“ dao pordični prijatelj, iluzionista svetskog glasa Hari Hudini, a njegovi filmovi svakao će ostati poznati po vratolomijama i akcionim scenama.

Foto/Cover: „Glupan“/Baster Kiton/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *