четвртак, 13 јуна

Koncert čuvenog saksofoniste Olega Kirejeva u Akademiji 28

Koncert čuvenog saksofoniste Olega Kirejeva u Akademiji 28

Koncert Oleg Kirejev Quartet biće održan koncert  u Velikoj sali Akademije 28, u četvrtak 29. aprila sa početkom u 19 sati.

Publici će se predstaviti svetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirejev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

Koncert pod nazivom “Jazz Classic” je projekat koji sadrži osam džez standarda velikana poput Bernija Milera, Erola Garnera, Džeroma Kerna i drugih u autentičnom aranžmanu Kirejeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta.

Oleg Kirejev

Oleg Kirejev  prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno- džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasljeđe dve različite kulture – evropske i azijske. Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmovai azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova.

Njegova diskografija broji više od 15 objavljenih albuma,a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput London Jazz Festivala, New York Jazz Improv Festivala, legendarnog Montreux Jazz Festivala i drugih.

Foto: Promo

Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišville jazz festivalu 2016. godine kada je nastupio sa svojim bendom „Orlan Jazz“, a početkom 2020. godine imali smo prilike da čujemo njegov koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *