понедељак, 27 маја

Korona doček Nove godine: Biti ili ne biti?

Korona doček Nove godine: Biti ili ne biti?

Prema odluci Grada Beograda ove godine neće biti tradicionalnih manifestacija uoči dočeka Nove godine, kao ni bilo kakvih koncerata i skupova u novogodišnjoj noći. I to je u redu.

U prevodu, neće biti Božićnog seoceta, Ulice otvorenog srca, Trga bajki, ni tradicionalnih koncerata ispred Doma Narodne skupštine, kao ni vatrometa ni kućica na Trgu Republike.

I to je u redu, jer znamo kakva je situacija u vezi sa epidemijom korona virusa, te svaki veći skup je veliki riziki. Situacija je ionako izmakla kontroli, iako nam govore da nije, te ne smemo da pomislimo šta bi bilo nakon dočeka Nove godine – kada bi on bio regularan.

Međutim, korona virus ne sprečava vlasnike restorana, kafića, klubova da primaju rezervacije za „NAJLUĐU NOĆ“, i što je još gore, oni kažu da je ostalo još malo slobodnih mesta. Znači opušteno, očigledno je da među nama ima i onih koji ne misle na sebe, ni na svoje najmilije, pa ni na svoje sugrađane. Doček Nove godine je „biti ili ne biti!“. A šta će posle „biti“, možemo da nagađamo.

Svedoci smo da je i na planinama gužva. Kopaonik je planuo, jer skijanje pre svega, korona može da sačeka. Zlatibor je takođe dobro posećen, Stara planina je odmah tu uz dve vodeće.

Ipak, u narednim danima videćemo šta će reći čuveni Krizni štab i država, odnosno Aleksandar Vučić. Naime, za sada je sve na nivou rezervacija. Da li će organizovanih doček biti, da li će biti posebnih mera, zabrana, saznaćemo ubrzo, jer novogodišnji praznici su tu.

Da smo malo savesniji i brižniji, sami bismo odlučili da ove godine ostanemo kod kuće. Da ispratimo ovu tešku godinu i da se nadamo de će 2021. biti bolja i da će korona virus uz pomoć vakcine i naše discipline biti samo jedan ružan san iz ove 2020.

Foto: Pixabay.com/MSI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *