четвртак, 13 јуна

Korona virus ne posustaje: Broj obolelih raste, turisti otkazuju odmore

Korona virus ne posustaje: Broj obolelih raste, turisti otkazuju odmore

Korona virus je promenio svet i više ništa nije isto, pa čak ni početak letnje sezone u Grčkoj. Naime, kako prenose mediji, ugostitelji teška srca kažu kako je „ova sezona, piši propalo“.

S obzirom na okolnosti većina turista iz Srbije otkazala je letovanje u ovoj omiljenoj destinaciji. Oni koji su ipak otišli, morali su zaobilaznim putem preko Bugarske. Moraju i sada, jer je prelaz Evzoni na granici  Severne Makedonije i Grčke 1. jula bio na kratko otvoren, pa potom ponovo zatvoren.  Ima i onih koji ne odustaju, te na neki način rizikuju i upuštaju se u avanturu „korona odmora“ po svaku cenu, te idu zaobilaznim putem.

Za to vreme, Kovid-19 ne da mira Amerikancima, naime tamo je u proteklih 24 sata dostignut rekordan broj obolelih od 50.000 ljudi . Ukupan broj zaraženih u Sjedinjenim Američkim Državama popeo se na 2,7 miliona, a u protekla 24 sata od ovog virusa je preminulo 706 ljudi, što je ukupno 128.028.

Foto: Pixabay.com

I u Indiji je situacija veoma teška, danas je registrovano 19.418 obolelih, a ukupan broj iznosi preko 600.000.  Indijsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da su od posledica infekcije do sada preminule 17.834 osobe.

Izraelci su doneli pomalo čudan zakon, naime, izraelski parlament je usvojio zakon koji  omogućava bezbednosnoj službi Šin bet ograničeno korišćenje nadgledanja telefona osoba zaraženih korona virusom u vreme, da bi na taj način sprečili drugi talas širenja infekcije.

Za razliku od nekih ministara, novozelandski ministar zdravlja Dejvid Klark  je podneo ostavku nakon niza ličnih promašaja tokom pandemije korona virusa.

Klark je sebe ranije opisao kao „idiota“ jer je prekršio mere karantina, a onda je prošle nedelje okrivio generalnog direktora zdravstva Ešlija Blumfilda za propuste na granici, što je izazvalo bes javnosti, prenosi AP.

Foto: Pixabay.com

Nakon što je podneo ostavku, rekao je  da namerava da ostane u parlamentu kao poslanik nižeg ranga.

Korona virus zadaje velike problem i građanima Meksika, u poslednja 24 sata 741 osoba je preminula, dok je registrovan 5.681 novi slučaj zaraze. Od početka pandemije u Meksiku je život izgubilo 28.510 ljudi, a infekcijom je zaraženo 231.770 osoba.

U Nemačkoj se beleži porast obolelih, te su tako u jednom danu zaražene 503 osobe, ukupan broj obolelih je povećan na 195.228.  Preminulo je još devet pacijenata, ukupno 8.994.

Od početka pandemije, u svetu je od korona virusa preminulo više od 519.000 ljudi.

Izvor: N1, Danas, RTS / Media Start Info

Foto: Pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *