петак, 12 априла

Kreni-Promeni: „Žele da sakriju istinu o zagađenju i prete nam kažnjavanjem“

Kreni-Promeni: „Žele da sakriju istinu o zagađenju i prete nam kažnjavanjem“

Iz organizacije Kreni-Promeni kažu kako su u petak 26. februara postavili bilbord sa  velikim pamučnim plućima u centru Beograda  kod  Doma omladine, da bi ustanovili za koliko će dana ona pocrneti. Nakon samo tri dana pojavio se problem. Od njih je zahtevano da se bilbord ukloni.

– I pored toga što je dobijena dozvola za postavljanje bilborda na sedam dana, 1. marta su nas pozvali iz komunalne policije i tražili da se bilbord odmah ukolni i to u prepodnevnim časovima, sa najavom da ćemo u suprotnom biti kažnjeni – navodi se u saopštenju ove organizacije.

Ističu da su u šoku, jer su dozvolu za bilbord tražili tri nedelje raniji, uplatili uredno administrativne takse i opštini Stari grad i Sekretarijatu za saobraćaj u iznosu od skoro 9.000 dinara  i čekali su 16 dana da im  odobre sa silnim prebacivanjima odgovornosti .

– Nismo dobili odgovor na to što su nam izdali dozvolu sa pet dana kašnjenja i na molbu da rok produže, ali su zato vrlo ažurno u osam sati ujutru na dan kada u ”teoriji” ističe sedmi dan akcije izašli na teren i bili dovoljno posvećeni da nekoliko puta pozovu u vezi uklanjanja bilborda. Ima li to smisla? – pitaju se iz Kreni-Promeni

Ne nema! Ne postoji nijedan racionalni razlog da se taj bilbord skloni – platili smo takse, ne zaustavljamo i ne remetimo saobraćaj, ni na koji način nismo ugrozili nikoga. Možda ih boli istina koja može da se pokaže na tim plućima? Posle nepuna tri dana pluća su patinirala uprkos jakoj košavi koja dva dana rasteruje zagađen vazduh – ističe se u saopštenju.

Oni navode da će i naredna tri  dana biti ispred Doma omladine između 12-13 sati, i pozivaju građane koji su u prliici da im se pridruže u akciji i da sačuvaju pluća Beograda.

Foto: „Pluća grada“/Kreni – Promeni/Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *