недеља, 16 јуна

Mikrofon umesto lopte: Čuveni fudbaleri zapevali na Sanremu

Mikrofon umesto lopte: Čuveni fudbaleri zapevali na Sanremu

Festival italijanske muzike Sanremo tradicionalno se održava i ove godine uprkos pandemiji korona virusa, ali ovog puta bez publike. Sinoć, treće večeri festivala, mikrofona su se latile velike zvezde fudbala Siniša Mihajlović i Zlatan Ibrahimović.

Pevali su pesmu „Lo Vagabundo“ grupe Nomadi iz 1972. godine, bolje reći pokušali su da je otpevaju. Naime, terener Bolonje i napadač Milana uprkos ne baš velikoj muzikalnosti snašli su se na glamuroznoj sceni muzičkog festivala.

Doduše, imali su pomoć voditeljskog tandema Fiorela i Amadeusa, te je njihov nastup na kraju ispao poprilično dobar.

Ovaj „Sanremo“ je drugačiji od svih prethodnih i to ne samo zbog toga što nema publike.  Ove godine se takmiči 26 umetnika, dva više u odnosu na prethodnu godinu, i ima više mladih umetnika koji su skoro nepoznati široj publici. I ove godine će biti deo posvećen novim nadama.

Festival traje ukupno pet večeri, finalna je u  subotu 6. marta, a direktan prenos je na na programu Rai1. Prethodni „Sanremo“, koji je takođe vodio Amadeus, bio je jedan od najgledanijih u poslednjih 20 godina.

Uz Amadeusa program vodi i italijanski komičar Fjorelo, njima se pridružuju prelepe voditeljke, što je takođe tradicija ovog festivala.

Foto/Cover: Sanremo 2021/Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *