понедељак, 27 маја

Misteriozna smrt slonova u Bocvani

Misteriozna smrt slonova u Bocvani

Vlada Bocvane je saopštila da se u toj afričkoj državi  istražuje sve veći broj neobjašnjivih smrti slonova. Naime, za veoma kratak period, od nedelju dana, umrlo je 275 slonova, što je znatno veći broj od pre dve nedelje kada ih je preminulo 175, piše agencija Rojters.

Mrtvi slonovi prvi put su primećeni pre nekoliko meseci u regionu Okavango Panandle, a vlasti kažu da od tada pokušavaju da otkriju uzrok smrti. Leševi ovih životinja su pronađeni netaknuti, što ukazuje da nije u pitanju krivolov. U izveštaju koji je pripremila vlada, a u koji je uvid imala agencija Rojters, organizacija za očuvanje ovih životinja “Slonovi bez granica”, navodi da su tokom istraživanja iz aviona videli slonove svih starosnih grupa, delovali su kao da umiru.

Tog 25. maja  broj preminulih slonova iznosio je 169, da bi 14. juna ta brojka bila 187. Primećeno je kako jedan slon nije mogao da promeni pravac, već je hodao u krug. U izveštaju se navodi da je potrebno preduzeti hitne akcije kako bi se utvrdilo od čega su umrli slonovi. Za sada se sumnja da su otrovani ili je u pitanju neka bolest.

Izvor: Reuters.com 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *