четвртак, 13 јуна

Na letovanje u Albaniju građani Srbije mogu bez PCR testa

Na letovanje u Albaniju građani Srbije mogu bez PCR testa

Ukoliko ovog leta odlučite da svoj odmor provedete na moru u Albaniji, za ulazak u ovu zemlju nije vam potreban negativan PCR test, ali ni bilo koji drugi test, kao ni potvrda o vakcinaciji.

Građani Srbije će moći  provedu svoj odmor u nekom od albanskih letovališta bez prethodnih testiranja na korona virus ili vakcinaciju, što je navedeno i na portalu albanija.rs. 

Albanija, koja je uz Crnu Goru i Bugarsku među popularnijim destinacijama za letovanje naših građana, potpuno otvorena za dolaske turista iz Srbije, ističu sa ovog portala.

Broj građana Srbije koji kao destinaciju za letnji odmor biraju susednu Albaniju poslednjih pet godina je u konstantnom porastu, što pokazuju i zvanični podaci ambasade Republike Albanije u Srbiji, navode sa ovog portala.

Foto: Pixabay.com/Albanija

Prema podacima ambasade Albanije u Srbiji, u periodu od 2015. do 2019. godine u Albaniji je registrovano više od 310.000 turista koji su u ovu zemlju ušli koristeći pasoše Republike Srbije.

Incidenata tokom 2020. godine, ali ni ranijih godina, nije bilo, navodi se u saopšenju, te razloga za brigu koja se javlja kod određenog dela zainteresovanih građana apsolutno nema.

U saopštenju je napomenuto da je Albanija letnja destinacija koja je poslednjih pet godina u intenzivnom razvoju, a brojni svetski turistički magazini i mediji svrstali su pojedina letovališta u Albaniji „među mesta sa najlepšim neotkrivenim plažama Evrope“.

Letovališta koja su među turistima iz Srbije najpopularnija su Ksamil, Saranda, Drač i Valona.

Imajući u vidu mogućnost prelaska granice uz ličnu kartu – mogućnost koja je okviru „Mini Šengen“ plana i ozvaničena od januara 2021. godine – broj turista iz Srbije je i veći, objasnili su u okviru saopštenja.

Od januara 2021. godine državljani Srbije u Albaniju mogu ući uz korišćenje ličnih karata, izuzev dece za koju je potreban pasoš.

Izvor. MSI/Danas.rs/Albanija.rs

Foto: Pixabay.com/Albanija/more

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *