четвртак, 13 јуна

Nacionalni stadion: Projekat koji neće izlečiti bolesnu decu

Nacionalni stadion: Projekat koji neće izlečiti bolesnu decu

Velika prašina podigla se u javnosti zbog novog projekta Vlade Srbije, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pod nazivom „Nacionalni stadion“.

Vučić i njegov tim su odlučili da se Nacionalni stadion izgradi, i očigledno je da će tako i biti. Zapravo, kako šef kaže. Deo javnosti se pita čemu još jedan stadion, kada decu lečimo SMS-om, i kada je, u krajnjem slučaju, naš srpski fudbal poslednjih godina blago očajan. Doduše, bilo je nekih uzleta, ali na kraju ništa osim jakog pada.

Vučić je ranije objasnio da će s unutrašnje strane stadiona biti drvo, a spolja čelična konstrukcija.

– Sledeće godine počinje da se radi od državnog novca i kapacitet stadiona biće 55.000 gledalaca  -rekao je predsednik Srbije, a pisao portal Ekapija.

Dodao je da stadion „neće biti nimalo jeftin“, ali da će biti razvojni projekat za taj deo Beograda.

Zašto bi bio jeftin, imamo mi para za bacanje koliko god nam je volja. Da podsetim, u „zlatnom“ smo dobu, evo već peta godina. Tojest treća. Nije toliko ni bitno. Od 2012. računajte.

Portal Ekapija podseća još i to da je ministar finansija Siniša Mali ranije izjavio da je u budžetu za 2020. opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona.

Država će očigledno opet od para svog naroda praviti još jedno mesto za fudbal, što na neki način označava projekat bez uverljivog opravdanja. Ipak, treba po nečemu ostati upamćen u istoriji, pa makar to bila i izgradnja nečega za šta narod bez pristanka i pitanja daje novac – nije mu prvi put.

Foto: Maketa/Ministarstvo finansija/Screenshot

Tekstovi objavljeni u rubrici “Skener” predstavljaju stavove autora  i ne mogu se smatrati stavom Media Start Info portala.

1 komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *