понедељак, 27 маја

Nagli rast broja zaraženih korona virusom u Hrvatskoj

Nagli rast broja zaraženih korona virusom u Hrvatskoj

Broj zaraženih od korona virusa u Hrvatskoj je u protekla četiri dana naglo porastao, te se zbog toga vraćaju pooštrene mere u sprečavanju širenja infekcije.

Juče je u ovoj državi registrovano 306 novih slučajeva zaraze, a broj aktivnih slučajeva je ukupno 2.052.  Na bolničkom lečenju su 143 pacijenta, a na respiratoru njih 12. Od početka epidemije ukupno je testirano 148.742 osoba.

Nove epidemiološke mere uvode se na predlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i opština Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci.

Turisti su na poziv svojih država spakovali kofere i ranije se vraćaju sa letovanja na Jadranu da bi izbegli dvonedeljni karantin.

Austrija je odlučila da kontroliše svaki automobil koji ulazi u tu zemlju. Zbog toga su stvorene ogromne kontrole na slovenačkoj strani granice, a u koloni je mnogo građana Hrvatske i turista koji se vraćaju sa odmora iz te zemlje.

Povratnici s odmora iz Hrvatske koji samo tranzitiraju kroz Austriju moraju da se obavežu da će nastaviti kroz zemlju bez zaustavljanja.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *