понедељак, 27 маја

Novi zemljotresi jutros kod Petrinje, akcije spašavanja povređenih još uvek traju

Novi zemljotresi jutros kod Petrinje, akcije spašavanja povređenih još uvek traju

U Hrvatskoj se tlo ne smiruje nakon jučerašnjeg katastrofalnog zemljotresa.  Kako je saopšteno iz Seizmološke službe, jutros su nedaleko od Petrinje oko 6 sati i 15 minuta zabeleženi potresi jačine 4,7 jedinica Rihterove skale, a naredni 4,8. Potom se osetio još jedan, jačine 3,9 rihtera, javlja RTS.

Jutarnji list prenosi da se javljaju stanovnici Zagreba, Karlovca, Siska, pa čak iz Slovenije i kažu da ih je probudio potres.

Foto: Cropix

Posle jučerašnjeg razornog zemljotresa  u kojem je poginulo sedam osoba  i dalje traje akcija spašavanja. Među žrtvama je i dvoje Srba iz sela Majske poljane kod Gline. 

Vest o jakom zemljotresu u Hrvatskoj primljena je sa velikom tugom u celom regionu, te su tako na društvenim mrežama stanovnicima pogođenih mesta u Hrvatskoj stizale poruke podrške, a organizovane su i razne akcije pomoći.

Foto: Petrinja / Privatna arhiva

Juče se u delu pogođenim zemljotresom srušilo stotine kuća,  ljudi su noćili u specijalnim kontejenrima. Sportska dvorana u Sisku je prihvatni centar za one koji su ostali bez domova.

Izvor: RTS/MSI

Foto/Cover: Srbija velikog srca/Fejsbuk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *