петак, 12 априла

Onlajn „Filmski festival u Trstu“: Dugometražni, dokumentarni i kratki filmovi

Onlajn „Filmski festival u Trstu“: Dugometražni, dokumentarni i kratki filmovi

Onlajn Filmski festival u Trstu počinje danas i trajaće do 30 januara, a otvoriće ga čuveni film Emira Kusturice „Podzemlje“.

Na ovom festivalu biće prikazani filmovi iz srpske produkcije i koprodukcije koji su ostvarili  značajane uspehe kod publike i na mnogobrojnim festivalima u svetu.

Ukupno će biti prikazano 29 dugometražnih igranih, 19 dokumentarnih, 16 kratkometražnih filmova i 25 bočnih programa- Među njima publika će moći da vidi višestruko nagrađivani celovečernji igrani filmovi „Otac” Srdana Golubovića i „Moj jutarnji smeh” u režiji Marka Đorđevića.

Tu su i dugometražni dokumentarni film „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca” Borisa Miljkovića i dokufikcijski film „Domovine” Jelene Maksimović sa Jelenom Angelovski u glavnoj ulozi, ostvarenje nagrađeno na nedavnom Festivalu autorskog filma u Beogradu.

U program ovog festivala uvrštene su i dve skorašnje i zapažene srpske manjinske koprodukcije, ostvarenja „Suton (In the Dusk)” Šarunasa Bartasa, koprodukcija Litvanije, Francuske, Srbije, Letonije, Češke i Portugalije, i „Malmkrog” rumunskog sineaste Kristija Pujua, zasnovan na filozofskom delu „Tri razgovora” Vladimira Solovjova, a realizovan je u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BiH.

Na festivalu će biti prikazan i kratki igrani film „Armadila” po scenariju i u režiji Gorane Jovanović, dodaje se u saopštenju FCS.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *