понедељак, 27 маја

Organizatori ne odustaju: 77. Venecijanski filmski festival još uvek u igri

Organizatori ne odustaju: 77. Venecijanski filmski festival još uvek u igri

Pripreme za održavanje 77. Venecijanskog filmskog festivala od 2. do 12 septembra se nastavljaju, i kako organizatori kažu biće nekih izmena zbog pandemije korona virusa. Naime, organizatori su saopštili  da će broj filmova u glavnom takmičarskom delu biti manji nego obično, kao i da će neki biti prikazani na otvorenom, a neki „virtuelno“.

Ukoliko se na kraju održi, to će biti prvi veći filmski festival od kada je pandemija takoreći zatvorila filmsku industriju sredinom marta.

Direktor Festivala, Alberto Barbera, rekao je u saopštenju da je „izuzetno zadovoljan što Bijenale filma može biti održan sa minimumom smanjenja broja filmova i sekcija“ i da će „znatan broj reditelja i glumaca doći sa svojim filmovima na Lido“.

U zvaničnoj selekciji trebalo bi da bude prikazano između 50 i 55 filmova, a detaljnije informacije saznaćemo 28. jula.  Projekcije filmova biće na uobičajenim mestima, i u dve otvorene arene (Đardini dela Bijenale i klizalište na Lidu), uz zdravstvene mere.

Festival će sekciju Virtulne realnosti emitovati onlajn i odustati od sekcije „Skonfini“, gde se prikazuju manji i žanrovski filmovi.

Glumica Kejt Blanšet predsedavaće glavnim žirijem Festivala.

Predstavnici medija iz zemalja pogođenih restrikcijama putovanja će online moći da prate konferencije za novinare, rekao je Barbera.

Izvor: Danas/MSI

Foto: Venecijanski filmski festival/2017/Screenshot/Youtube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *