недеља, 16 јуна

Pod sloganom „Zagrljaj“ biće održan 12. Mikser festival

Pod sloganom „Zagrljaj“ biće održan 12. Mikser festival

Ovogodišnji Mikser Festivala biće održan od 26 do 28. maja u živopisnom okruženju Zornića kuće u Barajevu, nadomak Beograda. Slogan ovogodišnjeg 12. po redu festivala je „Zagrljaj“.

Centralni program Mikser festivala biće Think Tank međunarodna konferencija koja će umrežiti prominentne eksperte, aktiviste, predstavnike državne uprave, medije, korporacije i predstavnike međunarodnih organizacija na zajedničkom zadatku – kako osmisliti i ubrzati globalni oporavak nakon pandemije i koje su reperkusije procesa u zemlji i regionu? Da li nam je pandemija pomogla da razumemo koncept solidarnog i održivog razvoja? Da li nam je pomogla u razumevanju značaja ekoloških tema? Da li smo dovoljno svesni uticaja klimatskih promena i angažovani kao društvo, organizacije i pojedinici u borbi za čistiju životnu sredinu? U kojoj meri je kreativnost potrebna upravo u kriznim situacijama?

Organizatori najavljuju da će ovo biti festival nade i optimizma, sa snažnom željom da sve propuštene zagrljaje pretvori u novu, pozitivnu energiju.

– Uz pomoć više od 100 stručnjaka, aktivista, dizajnera i umetnika, na prošlogodišnjem festivalu smo mapirali društvene, ekološke i legislativne preduslove za kreiranje održive budućnosti nakon pandemije, pokrenuli nove inicijative i partnerstva. Vreme je da predstavimo rezultate dosadašnjih napora i zajedno napravimo akcioni plan za naredne korake. Sedamdeset dva sata neprekidnog dijaloga između umreženih aktera iz gotovo svih oblasti društvenog delovanja definisaće naredni Mikser festival kao poziv za opštu mobilizaciju svih progresivnih snaga. Teme su poznate: kvalitetniji vazduh, čistija voda, zdravija zemlja, cirkularna ekonomija, unapređena legislativa, društvena solidarnost, održivi dizajn, osnažena kultura – navodi se na Fejsbuk stranici festivala.

Programske celine MF 2021. biće: Mikser Razgovori, Art Zona, Mikser Muzika, Mikser Dizajn, Mikser Media Hub, Mikser Radionice i Mikser Dizajn Kamp. Mikser razgovori će se odvijati u InŠtalaciji, u sali Zornića kuće, a odnosu na dozvoljeni broj prisutnih na javnim skupovima krajem maja 2021, biće određen i broj prisutnih gledalaca u sali.

Konferencija će biti prenošena u live stream prenosu preko Mikserovih kanala komunikacije, kao i kanala komunikacije Mikserovih medijskih partnera.

Foto/Cover: Promo/Mikser festival

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *