четвртак, 13 јуна

Poziv za predlog kandidata za dodelu priznanja „Zelena planeta”

Poziv za predlog kandidata za dodelu priznanja „Zelena planeta”

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije (DSENS) poziva građane da predlože pojedince, društvo ili ustanovu koja je u proteklim godinama najviše učinila na očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine.

Svoje predloge sa obrazloženjem, imenom, adresom i telefonom kandidata, kao i predlagača, možete slati do 31. marta tekuće godine, na adresu Društva stručnjaka ekoloških nauka Srbije, Hala Pinki kancelarija 305 gradski park 2 11080 Zemun, ili na mejl adresu:  zelenaplaneta1@gmail.com, navodi se u saopštenju.

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije podseća da je, samo tokom poslednje decenije ovog veka, bilo više klimatskih kriza, koje su pogodile milione ljudi širom sveta. Od ovih klimatskih kriza nije pošteđena ni Srbija. Smenjivale su se nepogode (ekstremi) od nezapamćenih vrućina i suša, šumskih požara, do poplava,  pandemije Covid-19, sve je to, kako kažu stručnjaci UN povezano sa stanjem našeg ekosistema.

Jedan od podsetnika na stanje naše životne sredine je Dan planete Zemlje koji se u svetu, pa i kod nas, obeležava svakog 22. aprila. Taj datum je Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije odabralo da skrene pažnju našoj javnosti na stanje životne sredine kod nas, ističe se u saopštenju.

Toga dana uručiće Veliku povelju „Zelene Planete” za učinjeno dobro prirodi. Vreme i mesto dodele biće naknadno objavljeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *