уторак, 23 априла

Predstavljena zbirka priča Jelene Milenković: „U ovim pričama se nalazi svako od nas…“

Predstavljena zbirka priča Jelene Milenković: „U ovim pričama se nalazi svako od nas…“

Zbirka priča „Živeli, prijatelji!“ spisateljice Jelene Milenković, predstavljena je sinoć u Beogradu u klubu „Ulica“.

Kao i na prethodne dve promocije njenih knjiga „Ne veruj rečima“ i „Cepanje duše“, i ovog puta tražilo se mesto više, a autorka nije krila zadovoljstvo odzivom publike i poštovalaca njenog rada. To ne treba da čudi, jer iako, kako sama autorka kaže ne ume da skuva ajavar, ono što ume je da svojim pisanim delima izazove jaku emociju koja dugo traje.

Jelena Milenković je rekla da je ova zbirka priča rezultat njenog procesa sazrevanja kao pisca i da je želela da na ovaj način ovekoveči događaje i misli koji su obeležili njen život.

„Drago mi je da ste došli u ovolikom broju, što mogu sa svima vama da podelim moje priče. Ovo je znak da vam nije dosadilo to što pišem i radim, i veoma sam srećna zbog toga“, rekla je autorka.

facebook_1559107908431-6959293
Foto: Saša Petrović

Nije joj bilo lako i svejedno da posle dva uspešna romana kod publike objavi i prvu zbirku priča, jer kako je rekla, žanrovski je to nešto potpuno drugačije, i pristup pisanju se suštinski razlikuje:

„Kada pišem roman napravim koncept, razradim likove, znam donekle kako će ići razvoj likova, dok je u pričama to drugačije. Forma je drugačija, treba da znate kada da prekinite, kako da ne narušite likovima, ukoliko ih ima u priči, tok misli i radnje. Nadam se da sam u tome uspela u ovoj zbirci“.

Jelena je rekla da je ova zbirka omaž svim njenim prijateljima koji je prate na društvenim mrežama, a ima ih na hiljade. Zbirka ima 50 priča, od kojih su 47 istinite.

61182606_10157081565271206_6255896917784395776_n-9117709
Foto: M.P.

„Kažu da ja kroz moje pisanje učim druge, ali ne bih rekla, pre ja učim od vas. U ovim pričama smo svi mi, jer se svakom od nas u nekom periodu života desi da posustanemo, važno je da nakon toga znamo da se podignemo i nastavimo dalje. Ako nekom i pomaže moje pisanje da skupi snagu i nastavi dalje kada misli da to ne može, srećna sam zbog toga“.

Ljubitelji pisane reči Jelene Milenković neće još dugo čekati i na njen treći roman, koji je najavljen za januar 2020. godine.

Moderator promocije bio je pisac Goran Stojičić, priče je čitala Milica Babić, a za muzički deo programa bio je zadužen muzičar Ivan Zoranović Kiza.

1 komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *