четвртак, 22 фебруара

Psihodrama “Rađanje čoveka na ivici“ u Bitef teatru

Psihodrama “Rađanje čoveka na ivici“ u Bitef teatru

Prezentacija psihodrame terapeuta Vuka Vukovića “Rađanje čoveka na ivici“ biće održana 13. februara u Bitef teatru sa početkom u 19 sati.

Ova prezentacija održaće se u sklopu novog koncepta Bitef teatra koji podrazumeva čvršće povezivanje sa temama i estetikama kojima se bavi Bitef festival i novog prostora za podršku nezavisnim autorima i trupama.

Terapeut će u Bitef teatru zajedno sa protagonistom, centralnom figurom psihodrame, kroz određenu životnu dilemu, a primenom psihodramskih tehnika, pokušati da istraži o kakvom je rađanju zapravo reč.

Naime, na tragu pandemije koja je sa sobom donela neizvesnost, nova pravila i usložnjavanje već postojećih nehumanih hijerarhija i ljudske nepovezanosti, autori su se, pokrenuti globalnim procesom, usmerili ka istraživačkom poduhvatu mapiranja koordinata ljudskosti u ambisu budućnosti.

Foto: Bitef teatar

Spajanje psihodramske tehnike sa samom suštinom pozorišta ima za cilj da ohrabri ljude da se kroz katarzu ponovo uhvate u koštac sa sopstvenim fundamentalnim pitanjima, ne skrivajući se iza onoga gde smo danas.

– Vratimo u pozorište komunalnu katarzu, dobro poznatu u antičkom pozorištu, pokažimo kako su emocije od suštinskog egzistencijalnog značaja, naročito danas. Samo baveći se emocijama, možemo proći kroz krizu kojoj svedočimo – navodi se u prikazu ove prezentacije.

Autorsku podelu ovog komada čine: terapeut Vuk Vuković, protagonista Aleksandra Pavićević, aux-i: Katarina Arizanović Milošević, Pavle Terzić, Albina Kučević, Zoja Nikolić, Milica Stefanović.

Foto/Cover: Bitef teatar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *