уторак, 23 априла

Savet doktorke iz Kanade: „Nosite maske dok vodite ljubav“

Savet doktorke iz Kanade: „Nosite maske dok vodite ljubav“

Doktorka Tereza Tem posavetovala je građane Kanade da preskoče ljubljenje i da nose maske prilikom seksulanih odnosa, kako bi se zaštitili od prenošenja zaraze korona virusa, piše portal Msn.com.

Doktorka Tem,  inače kanadska glavna službenica za javno zdravlje, rekla je da su male šanse da se Kovid-19 prenese iz sperme ili vaginalne tečnosti, ali seksualne aktivnosti sa novim partnerima povećavaju rizik od zaraze virusom, posebno ako postoji bliski kontakt poput ljubljenja.

Foto: Dr Tereza Tem/Youtube/Screenshot

–  Kao i druge aktivnosti  koje uključuju fizičku bliskost, postoje neke stvari koje možete učiniti da biste smanjili rizik od zaraze i širenja virusa –  rekla je ona i dodala:

– Preskočite ljubljenje, izbegavajte bliskost licem u lice, nosite masku koja pokriva usta i nos, i kontrolišite se i svog partnera pre nego što stupite u seksulani odnos – rekla je dr Tem.

Foto: Pixabay.com

Seksualno zdravlje je važan deo celokupnog zdravlja, istakla  je Tem, i merama predostrožnosti građani Kanade mogu da uživaju u fizičkoj intimnosti.

Kanada je od početka pandemije prijavila 129.425 slučajeva korona virusa i 9.132 smrtnih slučajeva, zaključno sa 1. septembrom. Novi dnevni slučajevi su u padu, ali nedavno je došlo do porasta obolelih u određenim provincijama zapadne Kanade.

Izvor: Msn.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *