понедељак, 27 маја

Stiže 16. Kids Fest pod sloganom „Filmski svet mašte“

Stiže 16. Kids Fest pod sloganom „Filmski svet mašte“

Tradicionalni dečiji filmski festival KIDS FEST biće održan od 16. do 27. oktobra,  pod sloganom „Filmski svet mašte“, u Online bioskopu MOJ OFF, kao i u pojedinim bioskopskim salama.

Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji tradicija ovog popularnog festivala za decu se nastavlja, i on će ove godine biti održan 16. put zaredom.

Foto: Kids Fest/Promo

Najpoznatiji domaći dečiji filmski festival, uz koga su stasale mnoge generacije, ove godine prilagođen je trenutnoj zdravstvenoj situaciji i organizatori su spremili devet najnovijih filmskih ostvarenja, kao i reprize neverovatnih bioskopkih animacija.

Podeljeno i paralelno, u virtuelnoj „dvorani“ MOJ OFF, kao i u redovnim bioskopskim salama, punih dvanaest dana  prikazivaće se sinhronizovana animirana i porodična filmska ostvarenja pristigla od kinematografija različitih zemalja – od Francuske, Belgije, Rusije, Nemačke, Švedske kao i iz jezgra domaće filmske scene.

U duhu slogana filmovi koji će se naći na programu festivala su: „Stela“, „Jakari i veličanstveno pero“, „Fantastični povratak u OZ“, „Simon’s Got a Gift“ , „My Family and The Wolf“, „Gogo“, „Romy’s Salon“, „Pelle No Tail“, „Pat & Mat 4: Handyman’s Adventures“.

Foto: „Jakari i veličanstveno pero“/Kids Fest/Promo

Sinhronizovane animacije koje su tokom pandemije i ograničenih kapaciteta prisutnosti publike postigle zavidnu bioskopsku gledanost, filmovi „Superjunak SamSam“ i „Kućni patuljci: Operacija kolačići“ reprizno će biti prikazani tokom festivala.

KIDS FEST je dečiji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.

Više informacija o programu biće naknadno objavljene na sajtu www.kids-fest.com.

Foto/Cover: „Jakari i veličanstveno pero“/Kids Fest/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *