четвртак, 13 јуна

Treći talas: Korona virus u velikom naletu

Treći talas: Korona virus u velikom naletu

Pandemija korona virusa prethodnih dana je u značajnom naletu, te se  porast broja obolelih naglo povećava, posebno u Evropi.

Evropske zemlje poput Italije, Austrije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine zabeležile su rekorde u broju novoobolelih, a kako se navodi, Evropa kao region ima mnogo više obolelih u jednom danu od Indije, Brazila i SAD zajedno.

U Francuskoj je juče obolelo 46.000, a preminulo 135 ljudi. U Nemačkoj je prvi put premašena cifra od 11.000 zaraženih u jednom danu.

Španija je prva članica u Evropskoj uniji gde je broj inficiranih korona virusom prešao više od milion zaraženih. Situacija „izmakla kontroli“ kako su jutros javili mediji iz te zemlje.

Italija je od juče takođe zabeležila najveći dnevni porast broja obolelih, više od 15 hiljada.

Češka razmišlja da pooštri mere zaštite i da se život ljudi odvija samo na relaciji posao-kuća, jer i u ovoj zemlji proteklih dana zabeleženo je više od 10.000 obolelih.

Rekordan broj zaraženih beleže i Poljska i Austrija.

I u Srbiji se broj obolelih je u porastu, te je juče saopšteno da je korona virusom inficirano 416 osoba, a da su dve preminule. Korona virus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 37.536 osoba, a zabeležena su 783 smrtna slučaja, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Za sada se ne razmišlja o vanrednoj situaciji ili karantinu.

U regionu su ugroženi Slovenija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska. Prema poslednjim podacima koje je objavila Vlada, u Sloveniji su juče potvrđena 1.663 nova slučaja zaraze korona virusom. U Hrvatskoj je juče zabeleženo 1.563 slučaja zaraze virusom , a u Bosni i Hercegovini  zabeleženo je 999 novih slučaja infekcije korona virusom u poslednja 24 sata.

Do danas je u svetu obolelo više od 41 i po milion ljudi, a trenutno je aktivno više od 10 miliona slučajeva. Preminulo je 1,4 miliona ljudi.

Izvor: N1/RTV/MSI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *