четвртак, 13 јуна

U susret Evroviziji: „Istina i laži“ moćna pesma Julijane Vincan

U susret Evroviziji: „Istina i laži“ moćna pesma Julijane Vincan

Na ovogodišnjem takmičenju za izbor za „Pesmu Evrovizije“ predstaviće se i Julijana Vincan iz Beograda, pesmom „Istina i laži“. Mlada pevačica moćnog glasa iz Beograda,  nastupiće zajedno na sceni sa pratećom grupom Playade, 3. ili 4. marta kada će biti održane polufinalne večeri „Pesme za Evroviziju 2022“.

Nakon rekordnog broja kompozicija koje su prijavljene za ovogodišnju Pesmu Evrovizije, Radio-televizija Srbije (RTS) odabrala je 36 koje će učestvovati u nacionalnom izboru.

Pomenuta numera predstavlja prvi solo singl Julijane Vincan i u njemu, pored njenog jakog vokala, dominira zvuk harfe. Grupa Playade, oslikava jaku žensku energiju. Publika može da prisustvuje spoju naizgled nespojivog – drevnog akustičnog instrumenta, žestokog zvuka gitare, moćnog vokala i savremenih elektro zvukova, navodi se u saopštenju.

„Radi se o modernoj i unikatnoj rock pesmi u kojoj glavnu priču vodi harfa zajedno sa mojim vokalom, ali gitara tu ima svoju važnu ulogu. Čuju se čak i etno elementi, ali je prisutan i elektro vajb, a atmosfera počinje ‘mirnije’ da bi se do kraja desio krešendo u svakom smislu, tako da kraj ima svoj vrhunac“, izjavila je vokalna interpretatorka Vincan.

Prema njenim rečima u pesmi je izražena jaka emocija, a to što je tekst pisan rodno neutralno dozvoljava svima da se povežu sa istim, posebno što nije rezervisan samo za romantične odnose.

„Ceo tim uložio je mnogo vremena i energije u projekat i verujem da će to ljudi da osete i vide. Vodimo računa o svakom detalju i sve ima svoju priču i smisao, ništa se tu nije našlo slučajno – od naše pojave, izgleda, ponašanja na sceni, preko muzike i teksta pesme, pa sve do samog spota“, naglasila je Julijana Vincan.

Sa njom će se u polufinalu na sceni naći i Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije).

Muziku su pisale kompozitorke iz Švedske, bliznakinje Ylva i Linda Persson, za aranžman su odgovorni Željko Veljković i Britanac Džon Metjuz (John Matthews), a autorka teksta je Vildana Husibegović iz Bosne i Hercegovine.

Foto – Tijana Jankovic Jevric Miss Stills Photography

Spot za ovu numeru je sniman u Kombank Dvorani. Radio ga je Željko Kovačević (Foto Mrvica), dok su devojke nosile modele Marije Antonove, a našminkala ih je Anđela Arsić.

Da podsetimo, finale festivala „Pesma za Evroviziju 2022“ održaće se 5. marta, kada će Srbija birati novog predstavnika i pesmu za Torino. Konkurs za srpskog predstavnika za ovaj festival završen je 1. decembra, a 17. decembra komisija je glasala za kompozicije koje su stigle na adresu RTS-a.

Foto – Tijana Jankovic Jevric Miss Stills Photography

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *