понедељак, 27 маја

USPRS: “Ovu vlast ne zanima koliko je zaposlenih u prosveti zaraženo korona virusom”

USPRS: “Ovu vlast ne zanima koliko je zaposlenih u prosveti zaraženo korona virusom”

Povodom jučerašnjeg obraćnja javnosti premijerke Ane Brnabić, i izjave da je u osnovnim školama u Srbiji bolesno 39, a u srednjim 52 učenika od korona virusa, i da su “škole najbezbednije mesto”, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije izdala je saopštenje za javnost.

Kako se navodi u saopštenju izjava premijerke je doprinela “sveopštoj idili”,  a da bi romantičan odnos prema trenutnoj situaciji bio kompletan, nastavnici nisu ni pomenuti.

Drugim rečima, bezbedno je zato što pojma nemamo šta se u školama dešava! Koliko je zaposlenih zaraženo i na bolovanju zbog koronavirusa, koliko je u izolaciji… ovu vlast, čuli smo, ni najmanje ne zanima. Uprkos tome što škole popunjavaju upitnike i tabele, niko se brojkama ne bavi, a svakako ih niko ne analizira. O zamenama odsutnih, da i ne govorimo jer ih je nemoguće naći, čak i u uobičajenim zdravstvenim okolnostima.

Dakle, u Srbiji se zaposleni u školama ne cene, slabo plaćaju, a u epidemiji se i ne broje!

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije insistira na valjanim i pravovremenim informacijama koje Ministarstvo prosvete ima jer ih škole svakodnevno dostavljaju školskim upravama.

Ponavljamo zahtev da naše koleginice i kolege sa dijagnozama podložnijim „Kovidu 19“, odmah nastave rad od kuće. I najvažnije, ako hoćete da bar jednom radite ozbiljno, testirajte!

Čekati da se obrazovni sistem slomi, najlošije je što nam se može dogoditi, a izgleda da je to jedini scenario koju ova vlast ima – navodi se u seopštenju.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije

Foto: Pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *