недеља, 16 јуна

USPRS: „Prva školska nedelja prošla bedno, a ne bezbedno“

USPRS: „Prva školska nedelja prošla bedno, a ne bezbedno“

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da je prva nedelja nastave pod maskama prošla „bedno“, a ne bezbedno, kako je u to javnost ubeđivao ministar prosvete Mladen Šarčević.

Da tajming nove školske godine nije dovoljno dobar, uverio se i ministar lično i to posredstvom snimaka koje dobija svaki dan, kako je izjavio za medije, na kojima su učenici i nastavnici bez maski“, navodi se u saopštenju USPRS.

Za prva tri dana nastave, Šarčević je smenio tri direktora i najavio pojačani nadzor prosvetne inspekcije od ponedeljka, 7. septembra.

Maske za učenike i zaposlene u školama nije obezbedilo resorno Ministarstvo, ili bar ne u većem broju, nego su roditelji učenika i nastavnici ti koji svakodnevno i samostalno obezbeđuju maske, ukazuje USPRS.

Dezinfekciona sredstva koja su škole od lokalnih samouprava dobile na litre, unutar škole se dele na kašičice, ne bi li duže trajala, ukazuje se u saopštenju.

– Ministru je mnogo jednostavnije da moguće nosioce zaraze, okarakteriše kao nedisciplinovane, a da pri tome nisu propisane određene disciplinske mere kojima bi škole sankcionisale nepoštovanje mera zaštite na kojima insistira kako medicinski tim Kriznog štaba, tako i ministar lično – ukazuju u USPRS.

Izvor: N1

Foto: Pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *