четвртак, 13 јуна

UZUS: Tužilaštvo hitno da reaguje povodom slučaja u Jagodini

UZUS: Tužilaštvo hitno da reaguje povodom slučaja u Jagodini

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUS) saopštilo je da je potrebno da tužilaštvo hitno reaguje povodom video snimka svedočenja čoveka koji je rekao da je prisustvovao „podvođenju devojčica i žena u Jagodini“ i da se izda nalog policiji da obavi uviđaj.

– Tražimo da (republički javni tužilac) Zagorka Dolovac u skladu sa zakonom predviđenom nadležnošću izda opšte obavezno uputstvo u kojem nalaže postupajaćem tužiocu da ispita navode o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica, kao i da se obezbede dokazi saslušavanjem svedoka i oštećenih – naveo je UZUZ.

To udruženje u saopštenju je zatražilo da se izda nalog policiji da obavi uviđaj u objektima koji se navode kao mesto krivičnih dela.

– Navodi o krivičnim delima u koja su uključeni vrhovi republičke i lokalne vlasti u Jagodini, kao i visoki zvaničnici policije zahtevaju hitnu reakciju i predstavljaju test samostalnosti za pravosuđe i republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac – navodi se u saopštenju UZUZ-a.

Podsetimo, juče je na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić prikazano video svedočenje bivšeg radnika hotela u Končarevu koji tvrdi da je predsednik Skupšte grada Jagodina Dragan Marković Palma podvodio maloletnice i da su na tim žurkama prisustvovali predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i funkcioner te stranke Aleksandar Antić.

Izvor: N1/UZUS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *