уторак, 23 априла

Vakcinacija uspešna, zatvara se poslednje Kovid odeljenje bolnice u Tel Avivu

Vakcinacija uspešna, zatvara se poslednje Kovid odeljenje bolnice u Tel Avivu

Pandemija u Izraelu posustaje, a dokaz za to, kako prenosi portal Klix.ba, je zatvaranje poslednjeg Kovid odeljenja u bolnici Ičilov u Tel Avivu.

Kampanja vakcinacije u Izraelu već sada se pokazuje kao uspešna, piše portal Klix.ba.

Bolnica Ičilov u Tel Avivu objavila je u ponedeljak da je zatvorila svoje poslednje aktivno odeljenje za lečenje pacijenata s korona virusom, nakon pada broja zaraženih u Izraelu.

Poslednji pacijenti sa koronom koji su hospitalizovani u ovoj bolnici, glavnom bolničkom kompleksu koji opslužuje Tel Aviv i njegovo gradsko područje, se oporavljaju.

-Oko 600 pacijenata trenutno je zaraženo korona virusom. Prošle godine u ovo doba imali smo na stotine pacijenata, jutros smo imali samo desetak. Vraćamo se da služimo normalnim pacijentima, koji nemaju korona virus“, kazao je doktor iz Ičilov bolnice, a prenosi portal Klix.ba.

Kampanja vakcinacije u Izraelu je najbolja u svetu, a imunizovano je 60 odsto populacije, i to je omogućilo vraćanje života u normalu.

Većina starije izraelske populacije već je vakcinisana, a milioni ljudi već su pod zaštitom prve doze vakcine. Nove infekcije smanjene su na tri odsto testiranih, bolnice se prazne, a i oprezni epidemiolozi su optimistični.

Izraelske vlasti su od 7. marta počele postepeno ukidati ograničenja, a nakon otvaranja kafića, odobreni su večernji izlasci za mlade, kao i povratak u internate u kojima je 90 odsto učenika vakcinisano.

Izvor: Klix.ba

Foto: Tel Aviv/Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *