четвртак, 13 јуна

Vakcinisani Amerikanci željni provoda, prodaja kondoma enormno raste

Vakcinisani Amerikanci željni provoda, prodaja kondoma enormno raste

Broj vakcinisanih u Sjedinjenim Američkim Državama iz dana u dan raste, a zanimljivo je da ovu stopu rasta na neki način prati i veća potražnja za kondomima!

Naime, Amerikanci su željni provoda, posebno mlađa populacija, te nakon vakcinisanja žele da se druže na onaj intimniji način.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija IRI, prodaja kondoma u SAD je porasla za 23,4 odsto za samo četiri nedelje, od kraja marta do početka aprila, što su potvrdile kompanije za proizvodnju prezervativa.

Foto: Pixabay.com

Međutim, trend rasta nije zabeležen samo kada su kondomi u pitanju. Kompanija „Skin“ koja proizvodi kondome i seksualna pomagala, sprovela je istraživanje o intimnom životu Amerikanaca i utvrdila da je 39 odsto ispitanika u 2021. godini povećalo svoju seksualnu aktivnost u odnosu na prošlu godinu.

Za mnoge ovo nije bilo iznenađujuće otkriće jer u pokušaju da se zaštite od infekcija, mnogi samci su proveli više od godinu dana izolovani bez ikakvih intimnih veza i kontakata. Prema podacima portala match.com, 71 odsto samaca nije imalo seksualne odnose od početka pandemije.

Brita Bomhard, direktorka marketinga kompanije „Church & Dvight“ za proizvodnju kondoma, u izjavi za Si-En-En je naglasila da „mladi od 18 do 24 godine jedva čekaju da povrate svoj društveni život“.

Izvor: RTS/thehill.com

Foto/Cover: Pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *