четвртак, 13 јуна

Venčajte se na Siciliji i lokalne vlasti će vam pokloniti 3.000 evra

Venčajte se na Siciliji i lokalne vlasti će vam pokloniti 3.000 evra

Svaki mladi par koji odluči da kaže sudbonosno „da“ na Siciliji, dobiće od lokalnih vlasti na poklon 3.000 evra. Ova ponuda važi do 31. jula naredne godine, pišu italijanski mediji.

Lokalne vlasti su za ovaj vid stimulacije parova odvojile 3,5 miliona evra, a smatraju da bi taj podsticaj mogao da generiše 40 do 50 miliona.

Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mesto za ceremonije a najpoznatije venčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma Kum, u kojem se sin mafijaškog kuma venčava lokalnom lepoticom. 

Foto: Sicilija/Pixabay.com

Do pandemije Kovida-19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja već niz pratečih delatnosti kao što je ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to živelo od venčanja, delatnosti koja je u vreme koronavirusa zamrla.

Izvor: RTS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *