четвртак, 13 јуна

Vučić objasnio: „Ne može neradna nedelja, ne dam“

Vučić objasnio: „Ne može neradna nedelja, ne dam“

Kao što smo mogli i da pretpostavimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije blagonaklon prema ideji da nedelja bude neradni dan u Srbiji.

Naime, Vučić je je izjavio da neće pristati na zahteve da se u Srbiji nedelja proglasi neradnim danom.

– Ne može neradna nedelja. Ne dam. Ko hoće da ne radi nedeljom, nek ide i neke druge zemlje – naveo je on.

Predsednik Srbije je objasnio da mi ne možemo sebi da priuštimo taj luksuz, te da treba da radimo više, samim tim i nedeljom.

Kome se ne sviđa to što mora da radi i nedeljom, dobio je od Vučića dozvolu da ode i da radi u neku drugu zemlju, iako istovremeno on radi na tome da vrati ljude u Srbiju koji su na privremenom radu u inostranstvu (o tome je bilo reči prethodnih meseci).

Gde naši ljudi mogu da odu ako im se ne sviđa da rade nedeljom? Crna Gora je zakonom zabranila rad trgovinskih objekata ovim danom u oktobru 2019. godine. Austrija ima stoga pravila, i tamo se tačno zna ko može da radi nedeljom. Uz Grčku i Austriju, i Belgija, Kipar, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Luksemburg, Holandija, Španija, Poljska i Velika Britanija imaju jasna pravila o tome ko može, a ko ne može da radi nedeljom. Ostale članice EU uglavnom ne ograničavaju radno vreme.

I na ovo pitanje je izgleda stavljena tačka, jer kada Vučić nešto ne da, on ne da. Za vreme vanrednog stanja pokazali smo da možemo da izdržimo ceo vikend bez odlaska u prodavnice, tržne centre, ali za sve one koji ne rade vikendom te planiraju šopinge nema loše vesti – nedelja će ostati radni dan, barem dok traje mandat  predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

M.P.

Foto/Cover: Tržni centar/Youtube/Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *