понедељак, 27 маја

Vučić odlučio: Vanredni parlamentarni izbori najkasnije do aprila 2022.

Vučić odlučio: Vanredni parlamentarni izbori najkasnije do aprila 2022.

Umesto da nam Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade Srbije  saopšti ko će biti ministri, mi smo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića čuli, juče, da će vanredni parlamentarni izbori biti najverovatnije „najkasnije do aprila 2022. godine“.

Takođe nam je saopštio da će u vladi biti SPAS Aleksandra Šapića i SPS Ivice Dačića. Predsednik Skupštine Srbije biće Ivica Dačić. Očigledno drugarski potez Vučića, da dete ne plače.

To bi bilo to. Predsednik svih građana Srbije obratio se medijima iz sedišta svoje stranke i u govoru od sat i kusur vremena ponavljao je staru/novu mantru, da će se krenuti u borbu protiv organizovanog kriminala (kao što je govorio i 2014, 2016 i 2018. godine), da ćemo biti najbolji u Evropi u ekonomskom osnaživanju, da će se raditi na jačanju Srbije i ubrzanim reformama…

Foto: Aleksandar Vučić/Instagram

Ne brinu ovde toliko izbori, vanredni, koji će biti zajedno sa predsedničkim, već to što nam jedan čovek sve saopštava i što srpski parlament nema opoziciju u pravom smislu te reči. Što već osam godina slušamo u suštini jedno te isto, a što su reakcije građana na „jedno te isto“ sporadične i izgleda besmislene.

Na borbe raznorazne i na Srbiju jaču nego ikada smo navikli, a da li je ovo signal za pravu opoziciju u Srbiji da zbije svoje redove i primeni neku drugu taktiku (a ne bojkot), videće se uskoro.

Vučić je juče jasno krenuo u izbornu kampanju, koja će trajati godinu i po dana. Sve ostalo je očigledno manje važno, pa i ministri i parlament.

Tekstovi objavljeni u rubrici “Skener” predstavljaju stavove autora  i ne mogu se smatrati stavom Media Start Info portala.

Foto: Skupština Srbije/Screenshot/ Youtube/Đorđe Jokić, Goran Stanojev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *