четвртак, 13 јуна

Završen DOK#3 festival: „Putovanje“ najbolji debitantski film

Završen DOK#3 festival: „Putovanje“ najbolji debitantski film

Projekcijom filma „Neka vrsta raja“ reditelja Lensa Openhajma i dodelom nagrada sinoć je u Kombank dvorani u Beogradu svečano zatvoren festival dokumentarnog filma DOK#3.  Film „Putovanje“ koji je ove godine proglašen za najbolji debitnatski film, po mišljenju publike, režirala je i producirala Aleksandra Mitrić Štifanić.

Umetnički direktor festivala Igor Toholj je napomenuo da očekuje da Aleksandra i sa svojim narednim filmom bude deo Festivala, ali sledeći put u glavnom programu.

Foto: DOK#3

Nagrada Enter DOK je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i predstavlja najdemokratskiji način da se vrednuje stvaralaštvo reditelja debitanata.

Filmovi koji su ove godine prikazani predstavljaju zajedno jednu vrsnu kombinaciju realnosti, fikcije i sadašnjosti. Filmovi poput Interegnum i Nagastyle koji govore o ovom trenutku i situacije u kojima se svet našao, zatim filmovi poput Kapoteove trake, Sreten, zaboravljeni vajar  i U potrazi za Žilom Karonom, koji nas podsećaju na postojanje ovih ličnosti i njihov otisak koji su ostavili u svetu, samo su neki od filmova koji su obeležili ovo izdanje.

Dok #3 se održao od 25. februara do 2. marta u bioskopu Kombank Dvorana, kao i na platformi MOJ OFF i publika je imala priliku da pogleda 13 filmskih ostvarenja, od kojih se pet našlo u takmičarskoj selekciji ENTER DOK.

Foto: DOK#3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *