понедељак, 27 маја

„Zlo ne postoji“ otvara Festival autorskog filma

„Zlo ne postoji“ otvara  Festival autorskog filma

Svečano otvaranje Festivala autorskog filma zakazano je za danas u 15 sati u Kombank dvorani u Beogradu. Prvi film koji će publika premijerno videti je  „Zlo ne postoji“ iranskog režisera Muhameda Rasulofa, ovogodišnjeg dobitnika Zlatnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu.

Organizatori festivala su najavili su da će se 26. izdanje Faf-a održati umesto tradicionalnih nedelju dana, čak tri nedelje.

-Pokušali smo da ovim produženjem Festivala zaista napravimo jednu proslavu umetnosti i filma. U ovim teškim vremenima umetnost predstavlja duhovnu hranu koja nam je prekopotrebna – izjavio je Srdan Golubović, predsednik Festivala autorskog filma.

U skladu sa razvojem epidemiološke situacije i bezbednosnih mera koje su stupile na snagu, radno vreme bioskopskih dvorana biće do 18 časova.

-Umesto nedelju dana, uspeli smo praktično da napravimo mesec autorskog filma i veoma smo zadovoljni što će se Festival održati i uživo. Želja nam je da publika ima priliku da vidi filmove i da, ustvari, u tih 20 dana pronađe vreme da pogleda ono što ih zanima.

Program Festivala za prvu nedelju nalazi se na zvaničnom sajtu faf.rs , kao i na društvenim mrežama Festivala, dok će se sledeće nedelje objaviti nove satnice za projekcije nakon 4. decembra, a druge nedelje Festivala satnice za poslednju. Karte za sve projekcije su u prodaji i mogu se kupiti na blagajnama bioskopskih dvorana.

– Program će se objavljivati sukcesivno, kako bi Festival bio spreman na moguće promene i bezbednosne mere“ – saopštila je direkcija festivala.

Pored redovnog programa u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od naslova sa Festivala pogleda i na onlajn filmskoj platformi mojoff.net čiji se program takođe nalazi na zvaničnom sajtu.

Katrin Fodri, ateše za kulturu Francuskog Instituta, najavila je industry program „Randez Vous“ . Aktivnosti ovog programa biće održane u potpunosti onlajn, jer gosti nisu u mogućnosti da dođu zbog epidemiološke situacije.

„Ovo je peta, i najbolja, godina saradnje sa Festivalom autorskog filma povodom očuvanja francusko-srpskih filmskih susreta. Zahvaljujemo se Festivalu na naporu koji su uložili da filmove „održe živima“ time što će ih prikazati u bioskopskim salama“, izjavila je Katrin.

Domaćin Festivala ove godine biće Kombank Dvorana, a Festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, UK „Stari Grad“ i bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.

Foto: „Zlo ne postoji“/Youtube/Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *